BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

36 farklı ilden 211 proje tanıtıldı

Yayın Tarihi : 11/05/2018

Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında sergilenen 36 farklı ilden 211 katılımcıya ait projeler, aralarında sektör temsilcilerin de olduğu katılımcılara tanıtıldı.

Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı tanıtım toplantısında konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, 211 projeyle Bartın'daki etkinlikte yer alan katılımcıları tebrik etti.

Vali Dirim, "Bartın Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği etkinlik 36 ilden ülkesinin gelişimine katkı sunmaya gayret edinen 211 katılımcıyı şehrimizde topladı. Ülkemizin geleceği için elzem olan Ar-Ge kapsamında projeler sergilendi. Etkinliğin bu kapsamda hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi.

"Benim de bir fikrim var diyenler burada"

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise farklı illerden gelen katılımcıların önemli projelerle etkinliğe katıldığını vurgulayarak "Ülkemizin kalkınma hamlesine, gelecek hedeflerine katkı sunmayı gaye edinen, ‘Benim de bir fikrim var’ diyen bilim insanlarıyla aynı çatı altında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

"Ar-Ge'ye yapılan yatırımlar çok önemli"

Günümüz ekonomilerinde bilginin öneminin daha da arttığını vurgulayan Rektör Uzun, "Bilginin üretim sürecine yoğun olarak girdiği bir dönüşüm yaşanmıştır. Bilginin istenilen zamanda, istenilen miktarda ve kalitede üretilmesi ise iyi işleyen bir AR-GE sistemi gerektirmektedir. Dolaysıyla rekabetin içerisinde ayakta kalabilmenin en önemli koşulu Ar-Ge'ye yapılan yatırımlardır. Bu noktada bütüncül aklın harekete geçirilmesi ve geçmişten gelen birikimlerle üniversite-kamu-sanayi işbirliğinin tesisi önem arz etmektedir. Bartın Üniversitesi olarak bizlerde Ülkemizin 'Kalkınma Hamlesi'ni akademik gücümüz ve tüm paydaşlarımızla birlikte desteklemekte, yaptığımız çalışmalarla değer üretme gayretindeyiz." diye konuştu.

"Ekonomik istikrarımızın devam etmesi çok önemli"

Rektör Uzun, ülkemizde ekonomik istikrarın tesisi bakımından güçlü bir performans sergilendiğini kaydederek "AR-GE alanında ülkemizde bu dönemde önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Ülkemizin 2023 hedefine ulaşabilmesi için Ar-Ge ve inovasyon alanlarında atılım yaparak üretim yapısında değişimin gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda dördüncü sanayi devrimiyle birlikte bu hızlı değişime ayak uydurmak ve dünyanın gerisinde kalmamak için en büyük görev de üniversitelere düşmektedir. Bizler de bugün Ar-Ge ve inovasyon bilincini yaygınlaştırmak, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla buradayız. Ülkemizin dört bir yanından akademisyenlerimize, sanayicilerimize, girişimcilerimize ve öğrencilerimize proje başvuruları ve organizasyonumuza yaptıkları katkılar sebebiyle teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Proje sahipleri sanayicilerle buluşuyor"

Sergilenen projelerin farklı sektörlerden temsilciler tarafından incelendiğini de aktaran Rektör Uzun, "Bu etkinlik kapsamında; katılımcılar projeleri sergilerken, sanayicilerle de bire bir görüşme imkanına sahip oldular. Bu vesileyle proje önerilerini ortaklıklara dönüştürme, finansman ve altyapı sıkıntısı ile gerçekleştirilemeyen projeleri hayata geçirilebilme fırsatı da yakalamış olacaklardır. İnşallah bu çabalar tüm Türkiye'de ve bölgemizde ses getirecek projelerin ve yeni buluşların önünü açacaktır." şeklinde konuştu.

Rektör Uzun teşekkür etti

Uzun soluklu çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen etkinliğe katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür eden Rektör Uzun, şu ifadelere yer verdi:

 "Bu etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde destekleri için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Sayın Faruk Özlü’ye, çok değerli teşvikleri için Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, her zaman yanımızda olan Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a, iyi dilekleri için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş’a, hedeflerimize giden yolda ışık tuttuğu için Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık’a ve bizi her zaman yüreklendirdiği için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç’a teşekkürü bir borç bilirim. Bunun yanında sundukları katkılar için Bartın Valimiz Sayın Nusret Dirim’e, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a ve değerli il yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca ana sponsorlarımız Bartın Ticaret ve Sanayi Odasına, Bartın Çimento’ya, MUSİAD Bartın Şubesine, Çelikerler Limited Şirketine, Öztem İnşaat’a, Reymer Tekstil’e, Sanlab Simülasyona, Pelenkoğlu Şirketler Grubuna, Işıklar Yapı Ürünlerine ve sponsorlarımız Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına, MÜSİAD Zonguldak Şubesine, Eğitim-Bir-Sen Bartın İl Temsilciliğine, Alvit Seramik ile Gonca Tekstil’e teşekkür ederim."    

Bartın Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakülteleri Dekanı, etkinlik sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise etkinlik ile ilgili bilgiler vererek "Proje odaklı akademisyenler bilirler, ülkemizde proje geleneği proje kültürü TÜBİTAK’ın kurulmasıyla başladı. O dönemlerde akademisyenlerimiz projenin nasıl hazırlanacağını konusunda çok yetkin değillerdi. Dolayısıyla disiplinler arası çalışmalar çok öngörülmüyordu. Daha sonra yarışmalarda TÜBİTAK çıtasını yükseltti ve bu yeni fikirlerin uygulanabilirliği konularında çalışmalar yaptı. Bugün bu noktada önemli işler yapılmakta ve bu çalışmalar artarak devam etmektedir. Üniversitemizde de 36 ilden 33 farklı üniversite ile kuruluşların katılımıyla bu çabalara destek olmayı hedefledik." şeklinde konuştu.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

 

SON Haberler

  • BARÜ’lü Kaan Kahriman 3 altın madalyayla Avrupa şampiyonu oldu

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 farklı ülkeden projeler sergilenecek

  • Rektör Uzun, Tarım Orman Ekranı “Yeşil Yakalılar” programına konuk oldu

  • BARÜ’nün URAP Türkiye Sıralamasındaki yükselişi devam ediyor

  • Rektör Uzun’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

  • BARÜ yürütücülüğündeki BİRUS Projesi İspanya’da tanıtıldı

  • Çölleşme ve erozyonla mücadelede ortak yapılabilecekler konuşuldu

  • BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi

  • BARÜ ihtisaslaşan üniversite koordinatörleriyle bir araya geldi

  • BİRUS projesiyle iş birliği içinde yapılan çalışmalar tanıtıldı