BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde akredite edilen program sayısı 5’e yükseldi

Yayın Tarihi : 28/04/2021

Üniversitemizde akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ile birlikte akredite olan program sayısı 5’e çıktı.

Bartın Üniversitesi'nin 2019-2023 Stratejik Planı ile birlikte ‘Sürdürülebilir İyileşme ve Kalite’ ekseninde sürdürdüğü çalışmalar neticesinde bir program daha akredite edildi. Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı, Üniversitemizin 5’inci akredite edilen programı oldu. 5 programın daha akreditasyon sürecinin devam ettiği Üniversitemizde Türkçe Öğretmenliği Programının akreditasyon süreci ise 3 yıl daha uzatıldı.  

“Bir programımızın daha kalite standartlarına uygunluğu tescillendi”

EPDAD tarafından yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda akredite edilen program sayısının 5’e yükseldiğinin altını çizen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, “EPDAD tarafından programlarla ilgili öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi, öğretim elemanları, öğrenciler, fakülte-okul iş birliği, tesisler, kütüphane ve donanım, yönetim ile kalite güvencesi olmak üzere 7 alanda, 40 standart ve 164 göstergeye bağlı ortaya konulan kanıtların titiz değerlendirmeleri içeren süreçler başarıyla tamamlandı. Böylece Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans programlarımızın ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı da 3 yıl süreyle akredite edildi. Aynı zamanda Türkçe Öğretmenliği Programının akreditasyon süreci yapılan değerlendirmelerden sonra 3 yıl daha uzatıldı. Bir dış değerlendirme sürecinden daha başarıyla geçen fakültemizi aday öğrencilerimizin gönül rahatlığıyla tercih edebileceğini mutlulukla ifade edebilirim.” dedi.

“Tüm bileşenlerimizle büyük gayret gösteriyoruz”

Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını, yoğun bir gayretin sonucunda elde edildiğinin de altını çizen Prof. Dr. Semerci, “Hep daha iyisini hedefleyerek çıktığımız kalite yolculuğunda tüm bileşenlerimizle birlikte geleceğe yürüyoruz. Bu düşüncelerle geleceğimize değer katmak için hep daha iyisini hedefleyerek devam ettiğimiz kalite yolculuğunda bizlere destek veren başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun olmak üzere, kalite süreçlerinden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Yazıcı’ya, Kalite Koordinatörümüz Doç. Dr. Fatma Ünal’a, bizlere yol arkadaşlığı yapan tüm değerli hocalarımıza, idari insan kaynağımıza ve kıymetli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca EPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk nezdinde tüm EPDAD ekibine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
    
“Kalite ve akreditasyon noktasında önemli gayret gösteriyoruz”

Kalite yolculuklarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Yeni YÖK anlayışıyla birlikte yükseköğretim kurumlarındaki kalite yolcuğu hızlandı. Bartın Üniversitesi olarak bizler de 2019-2023 Stratejik Planı’nda bu doğrultuda hedefler belirledik ve bu hedeflerimize kararlı bir şekilde yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizde uzun soluklu çalışmalar neticesinde 3 yılda 5 program akreditasyon sürecini başarıyla geçtiğini 5 programda ise sürecin devam ettiğini aktaran Rektör Uzun, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“İlk olarak, Bartın Meslek Yüksekokulumuz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan YÖK’e bağlı denizcilik eğitimi veren eğitim kurumlarının Sınırlı Vardiya Zabitliği ve Yat Kaptanlığı (499 GT) ehliyeti verebilmesi için gerekli olan STCW (Gemiadamları Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Uluslararası Standartları) belgesini almaya hak kazandı. İslami İlimler Fakültemiz aldığı TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile alanında bir ilki gerçekleştirdi. Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarının ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programının akredite olması bizim için ayrı mutluluk verici bir durum oldu. Ayrıca Edebiyat Fakültesi’nden Felsefe, Eğitim Fakültesi’nden Resim-İş Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği, İslami İlimler Fakültesi’nden İslami İlimler ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Peyzaj Mimarlığı programlarının akreditasyon süreçlerinin devam ettiğini de belirtmek isterim. Kalite kültürünün kurumumuzda tabana yaygınlaştırılmasında önemli mesafeler kat ettik ve çalışmalarımızı ara vermeden sürdürmekteyiz. Bu düşüncelerle kalite odaklı vizyoner yol göstericiliğiyle bizleri teşvik ederek güçlü bir akademi inşasında yanımızda olan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kalite kültürünün yükseköğretim kurumlarımızda yaygınlaşması için özveriyle çalışan ve şahsımın da kuruluş aşamasında yer aldığı Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun Başkanı Prof. Dr. Sayın Muzaffer Elmas ve kurul üyelerine de teşekkürlerimi sunuyorum.” 
    

SON Haberler

  • BARÜ’lü Kaan Kahriman 3 altın madalyayla Avrupa şampiyonu oldu

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 farklı ülkeden projeler sergilenecek

  • Rektör Uzun, Tarım Orman Ekranı “Yeşil Yakalılar” programına konuk oldu

  • BARÜ’nün URAP Türkiye Sıralamasındaki yükselişi devam ediyor

  • Rektör Uzun’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

  • BARÜ yürütücülüğündeki BİRUS Projesi İspanya’da tanıtıldı

  • Çölleşme ve erozyonla mücadelede ortak yapılabilecekler konuşuldu

  • BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi

  • BARÜ ihtisaslaşan üniversite koordinatörleriyle bir araya geldi

  • BİRUS projesiyle iş birliği içinde yapılan çalışmalar tanıtıldı