BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazarını 10 bini aşkın kişi ziyaret etti

Yayın Tarihi : 07/11/2023
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Cumhuriyetin 100. yılında altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarını 10 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkıda bulunmak amacıyla Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikler 2 gün sürdü. İlkokul-ortaokul, lise, üniversite ve üstü kategoride 32 farklı il ve 30 üniversiteden yüzlerce yarışmacının katıldığı bilim ve teknoloji festivalinde 19 ana temada fikirler sergilendi.

Bartın Valiliği, TÜBİTAK, TÜSEB, Bartın Belediyesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odasının destek veren kurumlar arasında yer aldığı HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), TEİ ve TAİ-TUSAŞ gibi milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşların destek verdiği festivale toplamda 10 bini aşkın kişi katıldı.

Türkiye Yüzyılı’na değer katma yolunda büyük önemi bulunan etkinliğe ayrıca TÜRKSAT, TCDD TEKNİK, Çanakcılar Şirketler Grubu, XPLORE, Tekno-Tıp ve Cilas Teknik Kauçuk, Sanko-Çimko, Nexus, Madeş, Asır Dijital, AKTIP, A.Y. Yıldız Kimyevi, Bartın Seramik-Alvit, Işıklar Tuğla, Merkim, Müsiad Bartın, Öztem, INOVASENS ve Kamil Koç da destek verdi.

Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarından temsilciler tarafından seminerler verildi. Seminerlerde sırasıyla Düzce TTO, TÜBİTAK TEYDEB, TEİ, TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, TÜRKSAT, TPAO ve Volrad Batarya Sistemlerinden konuşmacılar sunumlar gerçekleştirdi. Festival kapsamında gerçekleştirilen “BARÜ Akademik Performans Ödül Töreni” TR MOTOR Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Saim Dinç’in katılımıyla gerçekleştirildi. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin kapanış konuşmasını ise Türk Havacılık Uzay Sanayiinin geleceğine güç katan çalışmalarıyla öne çıkan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptı.

Cumhuriyetin 100. yılında altıncısı gerçekleştirilen bilim ve teknoloji festivalinde 8 projeye toplamda 150 bin liraya yakın ödül verildi. Etkinliğin birincisi “Dikey Eksenli Rüzgâr Türbinlerinde Stepped Airfoil Yapısının Aerodinamik Performansa Etkisinin Deneysel İncelenmesi ve Saha Uygulamasının Yapılması” adlı proje ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Erhan Tok oldu. Lise Kategorisinde ise Ar-Ge Proje Pazarı hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirmeyle birincilik ödülü “Triboelektrik-Piroelektrik Özellikli Giyilebilir Hibrit Nanojenaratör Tasarımı” başlıklı projeyle Buca Belediyesi Buca Bilim ve Sanat Merkezinden Meltem Gönülol Çelikoğlu’na verildi.


SON Haberler

  • BARÜ’lü Kaan Kahriman 3 altın madalyayla Avrupa şampiyonu oldu

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 farklı ülkeden projeler sergilenecek

  • Rektör Uzun, Tarım Orman Ekranı “Yeşil Yakalılar” programına konuk oldu

  • BARÜ’nün URAP Türkiye Sıralamasındaki yükselişi devam ediyor

  • Rektör Uzun’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

  • BARÜ yürütücülüğündeki BİRUS Projesi İspanya’da tanıtıldı

  • Çölleşme ve erozyonla mücadelede ortak yapılabilecekler konuşuldu

  • BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi

  • BARÜ ihtisaslaşan üniversite koordinatörleriyle bir araya geldi

  • BİRUS projesiyle iş birliği içinde yapılan çalışmalar tanıtıldı