BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

İnsansız Hava Aracı ‘Alpagut’a yeni destek

Yayın Tarihi : 07/09/2020
Üniversitemiz Tunga İnsansız Hava Aracı Takımı, TÜBİTAK ve TEKNOFEST tarafından düzenlenen “2020 Uluslararası insansız Hava Aracı Yarışması”nın ‘Detaylı Tasarım Raporları’ aşamasını geçerek hem yeni destek aldı hem de yarışmalara katılmaya hak kazandı.

Üniversitemiz Mühendislik Geliştirme Kulübü öğrencilerinin kurduğu “Tunga İnsansız Hava Aracı Takımı” ürettikleri insansız hava aracı (İHA) “Alpagut” ile yarışmaların son aşamasını da başarıyla geçtiler. TÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde düzenlenen 5'inci Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması kapsamında 12’si yurt dışından olmak üzere toplam 336 takımın başvuru yaptığı organizasyonda başarılı bulunan Bartın Üniversitesi öğrencileri son aşamayı da geçerek 4 bin TL İHA geliştirme desteği daha almaya hak kazandılar. Bir önceki aşamalarda 8 bin TL destek alan öğrenciler, son aşama ile birlikte TÜBİTAK tarafından toplamda 12 bin TL’lik bir desteğe layık görüldü.

“Finale kalmaya hak kazandığımız için çok mutluyuz”

Üniversitemiz Tunga İnsansız Hava Aracı Takımı Takım Kaptanı Serkan Özdemir ekip olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsederek, “Bartın Üniversitesi öğrencileri olarak donanımlı ve güçlü insansız hava araçları üretmek; değişime ve gelişime öncü çalışmalar yaparak bu alanda söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

Her aşamada genç yeteneklerden oluşan ekip

Takım Kaptanlığını Serkan Özdemir’in yaptığı Üniversitemiz Tunga İnsansız Hava Aracı Takımı’nda Yazılım Ekip Kaptanı Onur Yalçın Bağönü, Tasarım Kaptanı ve Pilot Özgür Uzunca, Elektronik ve Elektrik Sistemleri’nde Hamza Maral, Yazılımda Simülasyon ve Otonom Sistemler’de Erkan Oygun, Haberleşme ve Yazılım Entegrasyon’da Berat Arslan, Görüntü İşleme’de Yunus Bulut ile Mahire Irmak Güner, Araştırma ve Geliştirme’de Merve Duman, Samet Şal ve Çağatay Samet Yavuz yer alıyor.

“Öğrencilerimiz geleceğe emin adımlarla ilerliyor”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, öğrencileri tebrik ederek, “‘İstikbal göklerdedir’ sözünden hareket ile göklere de imzamızı atacak öğrencilerimize, geleceğimizin mühendislerine ve ülkemizin beyin gücüne inanıyoruz. Onlara olan bu güvenimizle elimizden gelen tüm desteği veriyor, gelişimlerine destek oluyoruz. Her biri önemli yetkinlikler kazanarak geleceğe sağlam adımlar atan öğrencilerimizin başarılarının katlanarak artmasını temenni ediyorum. Onlara destek veren Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Sabri Gök’ü, Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Handan Ucun Özel’i, KÜSİ İl Temsilcimiz ve Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı'yı, Dr. Öğr. Üyesi Bilal Kurşuncu ile Dr. Öğr. Üyesi Abid Ustaoğlu’nu tebrik ediyorum. Ayrıca bizlerle yol arkadaşlığı yaparak çalışmalarımıza destek veren Bartın TSO Başkanımız Sayın Halil Balık'a, Bartın Genç İş Adamları Derneği'ne (Bartın GİAD), Akın İnşaat'e, Tapu ve Kadastro Mühendislik Bürosu'ndan Hüseyin Uçkun'a, Kompozitshop'a, Aslanoğlu Motor's'a, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Tuncay Maden'e de teşekkür ediyorum.  Ayrıca her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine ve dönüşümüne yönelik çalışmalarıyla TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a, gençlerimize rol model olarak milli teknolojilerin geliştirilmesi noktasında teşvik eden Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.




İLGİLİ HABERLER:

"İnsansız Hava Aracı Alpagut geliştirme desteği aldı"
başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız...

“Üniversitemiz ‘Diagnobot’ ile Teknofest İstanbul’da” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“Öğretim Üyemiz'in Teknofest başarısı” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“‘Gökbörü’ ilk 10’daki yerini aldı” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

““Çeşm-i Cihan” Yuvaya Döndü” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“'Çeşm-i Cihan' Pistlerde” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

SON Haberler

  • BARÜ’lü Kaan Kahriman 3 altın madalyayla Avrupa şampiyonu oldu

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 farklı ülkeden projeler sergilenecek

  • Rektör Uzun, Tarım Orman Ekranı “Yeşil Yakalılar” programına konuk oldu

  • BARÜ’nün URAP Türkiye Sıralamasındaki yükselişi devam ediyor

  • Rektör Uzun’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

  • BARÜ yürütücülüğündeki BİRUS Projesi İspanya’da tanıtıldı

  • Çölleşme ve erozyonla mücadelede ortak yapılabilecekler konuşuldu

  • BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi

  • BARÜ ihtisaslaşan üniversite koordinatörleriyle bir araya geldi

  • BİRUS projesiyle iş birliği içinde yapılan çalışmalar tanıtıldı