BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Ulaştırma Hizmetleri Programı öğrencilerine ‘Denizde Canlı Kalabilme Eğitimi’ verildi

Yayın Tarihi : 08/11/2018
Üniversitemiz Bartın Meslek Yüksekokulu’nun (Bartın MYO) Kurucaşile Yerleşkesinde öğrenim gören Ulaştırma Hizmetleri Programı öğrencilerine uygulamalı olarak verilen ‘Denizde Canlı Kalabilme Eğitimi’ gerçeğini aratmadı.

Üniversitemiz Bartın Meslek Yüksekokulu (Bartın MYO) Kurucaşile Yerleşkesinde öğrenimlerine devam eden Ulaştırma Hizmetleri Programı öğrencilerine uygulamalı olarak ‘Denizde Canlı Kalabilme Eğitimi’ verildi. Üniversite bünyesindeki tam donanımlı laboratuvarlarda simülasyon üzerinden anlatılan derslerin ardından verilen uygulamalı eğitim gerçeği aratmadı.

Kurucaşile Liman mevkiinde gerçekleştirilen eğitimlerde, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği tarafından Bartın MYO Ulaştırma Hizmetleri Bölümüne bağışlanan denizcilik ekipmanları kullanıldı. Öğretim elemanları ve öğrencilerin yer aldığı eğitimlerde, batmak üzere olan tekneden acil kaçış ve denizde canlı kalabilme senaryolarını canlandırdı.

Senaryo gereği, can salı tekneden elle indirilerek su içerisinde otomatik olarak şişirildi. Kazazedeler tekneden suya dalma giysileri ile atlayarak tekneden uzaklaştı, can salına ulaştı ve hazırlıklı bir şekilde yardımın ulaşmasını beklendi. Paraşütlü işaret fişeği, el maytabı ve turuncu duman kandili de kullanılarak, arama-kurtarma çalışması yapan deniz ve hava taşıtlarına acil durum işaretleri verildi.
Kazazedelerin acil durum işaretlerini gören gemi tarafından kurtarma botu kullanılarak kurtarıldığı eğitimler başarıyla tamamlandı.

Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şerife Yazgan Pektaş, denizcilik mesleğinde genellikle kayıp ve kazalarla karşılaştıklarını dile getirerek, yaşanabilecek kayıpları en aza indirebilmek için verilen uygulamalı eğitimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

“Uygulamalı eğitimler, öğrencilerimizin mesleki yetkinliğini artırıyor”
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde uygulamalı eğitimin önemine vurgu yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Üniversitemizin tüm bölüm ve programlarında  uygulamalı eğitime önem vererek, öğrencilerimizi daha okurken mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatıyoruz. Uygulamalı eğitim alan öğrenciler iş hayatlarına dair eşsiz tecrübeler ediniyor. Gemi İnşaatı Programı öğrencilerimiz kendi teknelerini yapabilirken, bu teknede Yat İşletme ve Yönetimi Programı öğrencilerimiz uygulamalı dersler işleyebiliyor. Bunların yanında laboratuvar ve atölyelerimizde de son teknoloji cihazlar yine öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor. Ayrıca, öğrencilerimizin yetkinliğini arttırmalarında yardımcı olacak ‘staj’ konusunda da destekliyor, geçtiğimiz günlerde imzaladığımız protokolle, geleceğin mühendis adayı öğrencilerimize Türkiye’nin yerli ve milli hava platformu ihtiyacını karşılamak için faaliyet gösteren TUSAŞ/TAI’de staj yapma imkanı sunuyoruz. Tüm gayretimiz geleceğimizi emanet edeceğim öğrencilerimiz için.” dedi.
 
 
 

SON Haberler

  • BARÜ’lü Kaan Kahriman 3 altın madalyayla Avrupa şampiyonu oldu

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 farklı ülkeden projeler sergilenecek

  • Rektör Uzun, Tarım Orman Ekranı “Yeşil Yakalılar” programına konuk oldu

  • BARÜ’nün URAP Türkiye Sıralamasındaki yükselişi devam ediyor

  • Rektör Uzun’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

  • BARÜ yürütücülüğündeki BİRUS Projesi İspanya’da tanıtıldı

  • Çölleşme ve erozyonla mücadelede ortak yapılabilecekler konuşuldu

  • BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi

  • BARÜ ihtisaslaşan üniversite koordinatörleriyle bir araya geldi

  • BİRUS projesiyle iş birliği içinde yapılan çalışmalar tanıtıldı